Vi är idag den största tillverkaren av miljötoner i Skandinavien.

SCANDITONER RETURSYSTEM

Gör som många andra och minska miljöbelastningen genom att returnera dina förbrukade lasertoner och bläckpatroner till oss!

Helt gratis skickar vi ut återvinningsboxar, vi står för hanteringskostnad, fraktkostnad till dig som återvinner samt frakten tillbaka till oss när din återvinningsbox är full ! 

Vi samlar in förbrukade lasertoner och bläckpatroner från laserskrivare och bläckstråleskrivare för återtillverkning och återvinning.

Retursystemet är en del av vårt kretslopp, där förbrukade lasertoner och bläckpatroner renoveras (återtillverkas) för att återigen bli användbara produkter. 

Scanditoner tar ett stort miljöansvar där tex. oljeåtgången är vid återtillverkning upp till 80% mindre än vid nytillverkning, där ca. 3-5 liter används per kassett. Utbytta komponenter och övriga restprodukter som inte används går i första hand till materialåtervinning och i andra hand till energiåtervinning.

Scanditoner arbetar med etablerade samarbetspartners för att återvinna restprodukter i våran tillverkning och ställer höga krav på miljöhantering. Beställ
återvinningsbox

Här beställer du en gratis återvinningsbox från Scanditoner. Vi skickar ut boxen utan kostnad med PostNord ! 

Lägg alla dina förbrukade toners från dina skrivare i boxen, när den är full så beställer du våran gratis fraktsedel så sköter vi resten ! 

Beställ återvinningsbox här

Beställ
fraktsedel


Här beställer du gratis fraktsedel till din återevinningsbox. Vi står för hela kostnaden med frakten ! Du får ett mail med fraktsedel som du sedan sätter på lådan och ringer det nr som vi skickar med i mailet för upphämtning. 

Helt gratis för dig som återvinner ! 

Beställ fraktsedel här


Världsunik återvinning. 

Vad händer med mina toner som jag skickar in till Scanditoner är en fråga vi ofta får.
Ca 50% av alla kassetter vi får in återgår i vår egna tillverkning vi har i Karlstad, den andra delen som är kassetter som är trasig eller på annat sätt uttjänade plockas isär och återvinns i enskilda material. Detta är vi på Scanditoner världsunika med ! 

Aluminium - Trummorna i kassetterna är tillverkade 
av aluminium

Koppar - Små delar i kassetterna innehåller koppar

Vit ABS plast - Plast sorteras på kvalité och färg

Svart ABS plast - Plast sorteras på kvalité och färg