Vi är idag den största tillverkaren av miljötoner i Skandinavien.

Scanditoners Tonerskola

När du ska köpa ny toner till din skrivare eller MFP så är det många aspekter att tänka på. Här ger vi dig möjlighet att reda ut vad du ska välja för att göra det enkelt ! 

Scanditoner levererar endast våra egna miljötoner tillverkade i Karlstad / Sverige samt att vi säljer även originaltoners till återförsäljare priser. 

I Sverige finns det idag flera aktörer som levererar toner som inte är original, ta reda på vad din leverantör har för produkter och sätt in detta i ditt företags tänk om hur ni ska leverera. Både ni och era kunder är kanske miljöcertifierade (ISO 14001) !? 
Med produkter från Scanditoner lever ni upp till de här kraven ! Våra produkter är dessutom Svanenmärkta. 


Kompatibel toner

Kompatibel toner är en toner som är tillverkad från grunden. Här tillverkas hela plasten, alla rörliga delar samt tonerfärgen på en tredjepartsfabrik. De här fabrikerna ligger i regel i Asien.  

För att tillverka plasten till en toner så går det åt 3-6 liter olja beroende på vilken tonerkassett det är. Som vi alla känner till så är inte Asien lika hårt reglerat med utsläpp och fabrikerna använder sig väldigt ofta av kolkraft för att få el. Arbetsförhållandena är låga liksom löner. Utöver tillverkningen så tillkommer även frakter från Asien till Europa och Sverige. Vill du köpa det absolut billigaste på marknaden och inte tänker på miljö, arbetsförhållande och frakter så ska du välja en kompatibel toner. 


Miljötoner

Miljötoner är vad det låter, här väljer du det absolut miljövänligaste valet till din skrivare eller MFP.

Miljötoner tillverkas av en original tonerkassett som kommer från tillverkaren av tonern. De samlas sedan in genom återvinningssystem som tex vi på Scanditoner har våra återvinningsboxar som ni kan beställa helt gratis högst upp i menyn på våran sida. De sorteras sedan ut och de som kan användas och är hela återtillverkars en miljötoner av. Processen går till så att man skruvar isär hela kassetten på alla rörliga delas samt slitdelar, de här byts ut till nya och sedan återmonteras. Sedan fylls kassetten med tonerpulver och märks upp som en miljötoner. Sista momentet är att prova så att kassetten fungerar, det här gör vi på alla våra återtillverkade miljötoner på en skrivare som är avsedd för kassetten. Vi på Scanditoner är idag den största aktören att göra det här i Skandinavien vilket gör oss till en marknadsledande aktör när du som kund vill bidraga till ett gott kretslopp både för miljön men även för den cirkulära ekonomin där vi låter pengarna stanna kvar i Sverige och betalar skatter och moms som bidrar till ett hållbart Sverige ! 
Vi har inga frakter från andra sida jorden, våran el kommer från förnybar energi genom Karlstad energi och produktion i Karlstad på vårat egna märke Scandicart. 

Välj en miljötoner om du värnar om miljön, ett hållbart samhälle och Svenska löner ! 

Tillverkning av miljötoner hos Scanditoner.


Original toner kassetter

Det dyra valet för den kräsna.

Original toner kassetter är vad det låter. Här kommer kassetten direkt från tillverkaren och håller absolut högsta kvalité. Här får du vad du betalar för. Detta är det dyraste alternativet när du ska välja toner till din maskin men även det val som tillverkaren själva garanterar ska fungera. 

Scanditoner är en helhetsleverantör av toners, det betyder att vi kan leverera både våra egna miljötoner men även originaltoner till samtliga maskiner på marknaden till återförsäljarepriser. Tveka inte att kontakta oss om du inte hittar vad du söker så lämnar vi både pris och leveranstid. Detta är möjligt genom 30 år i branschen och ett gediget partnernätverk över hela Europa och världen ! 

Köp en original tonerkassett om du bara är ute efter det bästa utan att tulla på kvalité eller pris.